Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

"Jag vill bli lite rädd igen"

Publicerad: 18 november 2009, 13:14

New York, New York! Det har varit Nicke Bergströms mantra i ett års tid. – Jag lämnar Farfar för att flytta till New York. Men jag har ännu inte signat med någon annan, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Nicke Bergström

Nicke Bergström grundade Farfar. Nu lämnar han byrån för att flytta till New York. Foto: Erik Esbjörnsson

Nicke Bergström bekräftar att han lämnar Farfar, som han var med och startade för tio år sedan, för att flytta till New York. Men inte spekulationerna om att ska börja på Mother.
– Jag vet inte var  de uppgifterna kommer ifrån. Jag har pratat med alla, och blivit erbjuden många jobb, men ännu inte skrivit på för någon, säger han.

Med ”alla” avser han alla stora kreativa byråer i New York, inklusive en del nätverk som han beskriver som ”intressanta”.
– BBDO är intressant och TBWA har en ny liten byrå som de håller på att fixa med.

För två år sedan gjorde Farfar ett försök att starta kontor i New York.
– Då flyttade vi hit ett gäng, men var tvungna att flytta tillbaka till Stockholm när vi fick Diesel för det vara ett Europauppdrag. Sedan dess har jag längtat tillbaka.

Nicke Bergström säger att han fasat ut sig från Farfar det senaste året och känner stor trygghet i att byrån kommer att klara sig bra i framtiden.
– Farfar kommer att klara sig bra utan mig. Vi har fått många nya kunder under hösten och det är ett bra läge att lämna nu.

Vad är du stoltast över att ha gjort på Farfar?
– jag är väldigt stolt över allt vi gjort för Nokia. Men jag är också väldigt stolt över själva Farfar, att ha fått jobba på det sätt vi gör med alla fantastiska människor som jobbar där. Det är bara gänget som gäller.

Var vill du jobba?
– På en mycket kreativ byrå där jag får mycket ansvar.

Förutom New York är det mer motstånd Nicke Bergström längtar efter.
– Jag vill få bli lite rädd igen. Jag vill få tillbaka rädslan och spänningen. Respekten för att det är svårt att göra riktigt bra jobb.

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

Nicke Bergström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.