Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Jobba utomlands-kampanj handlar egentligen om trafficking

Publicerad: 14 mars 2014, 13:25

Förmåner kan ha en baksida

Under Jobbmässan lanserade RealStars sin senaste kampanj "Res och jobb" som vid första anblicken verkar vara en kampanj för att jobba utomlands, men som i själva verket handlar om trafficking


Ämnen i artikeln:

Hello There

Kampanjen är en interaktiv annons med syftet att göra mottagarna medvetna om sexhandelns utbredning samt att uppmana dem att skriva på för en lag mot sexköp i Europa.

– Kampanjen visar att det är lätt att bli lurad men belyser också vari problemet ligger. Människor skulle inte bli lurade om inte efterfrågan och sexköpare drev på den lönsamma handeln, säger Malin Roux, RealStars grundare.

Kampanjen lockar unga människor att klicka på olika banner- och printannonser som på ett brutalt sätt uppmärksammar besökaren om traffickings baksida och uppmanar till att ta ställning mot sexhandel.

Res och jobba är framtagen tillsammans med den flerfaldigt prisbelönade digitalbyrån Hello There.

– Vi är stolta över att ha fått vara med och dra ett litet strå till stacken för ett Europa fritt från trafficking" säger Oskar Eklund, vd på Hello There.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Hello There

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.