Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Kändissajten Starlounge tillbaka

Publicerad: 29 maj 2013, 11:11

Kändis- och mode-nyhetssajten Starlounge är tillbaka efter förra årets konkurs


Starlounge grundades 2005 av Hans Becker och Zoran Grahovac och levererade kändisnyheter till Microsofts MSN-portal.

Men samarbetet havererade, det uppstod en juridisk tvist mellan Starlounge och MSN och sedan drog sig minoritetsägaren Turner Broadcasting Group ur.

Äventyret slutade i konkurs mitten av förra året.

Men nu återlanserar Starlounge med  nya innehållsavtal med CNN International och Getty Images. Starlounges sajter, som tidigare var en del av MSN, är numer fristående och uppgraderade till en ny teknisk standard, inklusive optimerade spelare för smartphones och surfplattor och möjligheten att streama direktsänt innehåll över alla platformar.

Hans Becker har nu lämnat sajten men Zoran Grahovac är fortsatt inblandad.

Andy Thompson, tidigare Commercial Director Digital Ventures på Turner Broadcasting, tar i och med nylanseringen klivet upp i rollen som delägare och VD. Starlounge rekryterar även Asif Hassan (Chief Operating Officer) och Steven Wilson-Bales (Internationell Chefredaktör) från MSN Microsoft.

– Med dessa starka rekryteringar, ny teknologi och världens främsta innehållspartners går vi mot spännande tider. Starlounge kommer att kunna kombinera utmärkt redaktionell kunskap med teknisk expertis för att tillhandahålla optimerat innehåll för företag som vill associeras med nöjes- och modebranschen. Med hjälp av det rätta redaktionella innehållet hjälper vi dem bygga sina varumärken och öka försäljning", säger Andy Thompson.

I dagsläget finns Starlounge tillgängligt i Storbritannien, Sverige, Italien, Nederländerna, Tyskland, Spanien, Turkiet och Arabien.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.