Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Kinnevik satsar på e-skohandel

Publicerad: 1 november 2011, 10:42

Skoförsäljning på nätet blir allt viktigare för investmentbolaget Kinnevik. I år har man investerat drygt 2 miljarder i det tyska bolaget Rocket internet som sysslar med e-handel. Tre av de fem bolag man investerat i sysslar med skohandel på nätet, skriver Dagens Industri.


Det är inte bara från mediebranschen som Kinnevik planerar att hämta  intäkter i framtiden. I år har Kinnevik investerat drygt två miljarder i  tyska Rocket internet. En stor del av investeringarna är koncentrerade  till fem bolag, varav tre sysslar med just skohandel: Zalando, Dafiti  och Lamoda.

– De stora bolagen just nu är inom skor. Vi gillar mode för att det  växer snabbt, men trir att det finns liknande trender också i andra  segment där vi kan tänkas investera framöver, säger Henrik Persson, chef  för nya investeringar på Kinnevik till Dagens Industri.

Nästa år ska man skjuta till ytterligare mellan två och tre miljarder för att expandera skohandeln, enligt Henrik Persson.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.