Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Läckt slussen-film sprids som löpeld

Publicerad: 25 mars 2014, 14:57

Filmaren Micke Agatons arbetskopia sprids viralt

Filmen "Stoppa vansinnet - Rädda Slussen!" skulle ha premiär och spridas i sociala medier när man hittat rätt speakerröst. Men idag har en arbetskopia av filmen läckt ut via Vimeo och sprids viralt.


Filmen är beställd av grupper som är motståndare till Stockholms nya Slussen-bygge och finansierad av privatpersoner med bland annat finansmannen Christer Gardell i spetsen.

Dokumentärfilmaren Micke Agaton fick uppdraget att sammanställa filmen och det var meningen att den skulle släppas på nätet när man hittat rätt speakerröst.

– Vi ville ha en kändis för att få medialt genomslag, berättar Ole Settergren, sammankallande för slussenmotståndarnas paraplyorganisation Stigbergsgruppen, och en av de drivande krafterna bakom filmen.

Men när någon skulle skicka en Vimeolänk till den senaste arbetskopian, var det något som gick fel och filmen fick plötsligt enorm uppmärksamhet. På tre timmar visades den närmare 11 000 visningar på Vimeo i dag.

– Jag har fått lära mig att lösenordsskydda den hårda vägen, säger Micke Agaton. Jag har aldrig varit med om något sådan här.

Micke Agatons första instinkt var att släcka ner filmen, men sedan insåg man att det faktiskt inte var dåligt att filmen spreds. De vill ju ändå att filmen ska ses av så många som möjligt. Men det är fortfarande en arbetskopia, så Micke Agaton jobbar nu hårt för att få en "färdig" version av filmen så den kan läggas ut officiellt.

– De får ju bli så att jag blir presentatör och röst, säger Micke Agaton. Jag som alltid bara varit bakom kameran.

Filmen ska levereras i kväll och sedan ska den läggas ut på Facebook, Youtube och på sajter som sympatiserar med filmens budskap om att nya Slussen måste stoppas.

– Målet är att det ska bli första gången en aktivitet på sociala medier stoppar ett kommunalt byggprojekt, säger Ole Settergren.

UPPDATERAT:
Den färdiga versionen finns nu att se här

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.