Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Lego under hård press från en sjuåring

Publicerad: 3 februari 2014, 11:39

Charlottes brev till Lego

En sjuårig flickas brev till leksakstillverkaren Lego uppmärksammans just nu stort på nätet. Hon har tröttnat på att legofigurerna är så könssterotypa och vill ha fler kvinnofigurer som är äventyrliga.


Ämnen i artikeln:

Lego

Sjuåriga Charlotte Benjamins brev till lego sprider sig nu som en löpeld på internet. Hon tröttnade på att det fanns så få tjejfigurer i Lego och uppmanar leksakstillverkaren att satsa mer på äventyrliga tjejer.

Charlottes mamma fotade bilden och skickade den till sajten Sociological Images, som la ut brevet i sitt flöde.

Därfrån har den spritt sig över världen i sådan mängd att den nu riskerar att bli ett pr-problem för Lego.


Här är brevet i översättning:

"Kära Lego

Jag heter Charlotte. Jag är 7 år gammal och älskar lego men jag tycker inte om att det finns fler lego-pojk-figuer och nästan inga lego-flickor.

Idag gick jag till en butik och såg lego i två varianter rosa för flicor och blå för pojkar. Det enda flickorna gjorde var att sitta hemma, vara på stranden och shoppa och de hade inga jobb medan pojkarna var ute på äventyr, arbetade, räddade människor, hade arbeten och till och med simmade med hajar.

Jag vill att ni gör mer lego-tjejer och låter dem vara ute på äventyr och ha roligt ok!?!

Tack
Från Charlotte Benjamin"

Frågan är bara om brevet är äkta. Informationen om brevet, Charlotte Benjamin och hennes mamma är minst sagt sparsmakad.

Och att Lego inte är den enda leksakstillverkaren som hårdvinklar på könsstereotyper visar inte minst den här artikeln från Huffingon Post som jämför hur leksaker såg ut förr jämfört med hur de ser ut nu.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Lego

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.