Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Livesänder jakt – i sex timmar

Publicerad: 3 december 2013, 15:31

I dag lanserar LRF Medias titel Jaktmarken & Fiskevatten. Redaktionen kommer att fokusera på egenproducerad webb-tv och man rivstartar med en sex timmar lång livesändning från dovhjortsjakten i Vallentuna.


Ämnen i artikeln:

LRF Media

Arbetetet med Jaktmarker & Fiskevattens färska sajt har pågått sedan sommaren. Under tiden har LRF-titeln producerat 30 egna filmer. När konkurrenterna satsar på nyheter och reportage i text berättar tidningens redaktionschef Patrik Thornéus att man har valt en anan väg:

– Vår nisch är rörlig bild. Vi tänker inte vara en traditionell nyhetsajt och tror inte att längre reportagetexter gör sig bra på webben.

Hur har annonsörerna reagerat på den nya sajten?
– Vi har valt att ligga lågt inför lanseringen och kommer att ha möten med kundsidan först nu.

I helgen sänder man live från en dovhjortsjakt i Vallentuna. Under sex timmar kommer tittarna att kunna följa dramatiken och teamet har riggat jakttornet med kamerautrustning i form av tre fasta och en rörlig kamera för att kunna erbjuda ett realistiskt perspektiv.

– Vi kommer att använda drevundar för att locka hjortarna närmare jakttornet. Tiottarna kommer också att kunna följa jägarnas radiokommunikation i realtid.  

Är du nervös inför helgen?
– Ja lite, man hoppas att ingenting ska gå fel. Allt kan gå fel.

Hur tror du intresset kommer att vara för den här typen av material?
– Slow-tv är realism. TV4 sände från Göta Kanal i sammarbete med Expressen och norska TV2 har nått rekordsiffror med sina sändningar från atlantfisket. Under sändningarna kommer vi också att stötta upp med kartor där man kan se hur hundarna jobbar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

LRF Media

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.