Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Lunarstorms förre sajtchef startar prylsajt

Publicerad: 11 december 2012, 13:37

Kittad.se, en riktig prylsajt.

Idag lanseras Kittad. Idén är enkel: Besökarna kan ta del av texter om utrustning inom prylintensiva intresseområden. Grundare och vd för prylsajten Kittad är Johan Sjögren med ett förflutet på bland annat Lunarstorm där han var sajtchef.


Kittad drar igång i dag med nio kategorier på plats och ytterligare ett antal planerade för lansering under vintern och våren.

Prylsajten är en vidareutveckling av en spin-off på ridsportmagasinet Hippsons webbplats där Kittad-grundaren Johan Sjögren är vd. Han var tidigare sajtansvarig på Lunarstorm och Mötesplatsen.

– På Hippson.se är våra artiklar om utrustning alltid väldigt välbesökta. Jag såg en potential i att renodla produktnyheterna ytterligare för att möta det stora intresset. Digital fönstershopping är ett nöje för många med ett specialintresse, men också en allt viktigare del i att hålla sig á jour med vad som händer i branschen och utveckla sin ämneskunskap. Kittad göra det enklare, snabbare och roligare att hålla sig uppdaterad inom sitt intresseområden, säger Johan Sjögren, grundare och vd för Kittad.

Fönstershoppingsajten Kittad kan besökarna läsa om allt ifrån cykel, foto, golf, hund, jakt, kök, löpning och trädgård.

Personerna bakom Kittad ser sajten som renodlad och lättillgänglig i förhållande till konkurrerande prylsajter. Här uppmärksammas produkter inom respektive områdena och skribenterna tipsar inte minst om var
man kan hitta mer matnyttig information.

Sajten kommer att testköras och trimmas in under några veckor. Efter feedback från besökare kommer sajten att fyllas på med annonser.

– Vi har begränsat oss till två utrymmen för traditionella webbannonser på sajten. De är högintressanta i och med att vi är så tydligt nischade på respektive område, men det som är mest intressant för våra annonsörer
är de olika former av advertorials och sponsorskap som vi kommer att erbjuda, säger Johan Sjögren.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.