måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Man åtalas efter sexistiska tweets

Publicerad: 22 juli 2014, 05:56

Ett axplock av 20-åringens tweets

Foto: Skärmdump från Norrbottens-Kuriren

En 20-årig man åtalas efter nedsättande tweets mot damlandslaget i fotboll, Netflix dubblar vinsten och en satirisk video provocerar Nordkoreas regim. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

TwitterFacebookPirate BayNetflixNordkorea

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Åtalas för sexistiska tweets
En man som är i 20-årsåldern twittrade nedsättande om det svenska damlandslaget i fotboll under fotbolls-EM i fjol. Mannen twittrade bland annat "Damlandslaget... Lesbiska horor är vad ni är". Nu åtalas han för brott mot personuppgiftslagen (PUL), det skriver Norrbottens-Kuriren. Metros sociala medier-redaktör Jack Werner uppmärksammade de sexistiska tweetsen i en artikel. Hans skärmdump används nu som ett bevis i rättegången.   Enligt Norrbottens-Kuriren ska det finnas ett yttrande från Datainspektionen som menar att tweeten är utpekande nog för att vara brottslig.Mannen ska också ha erkänt handlingen.

Netflix dubblar vinsten
Den amerikanska streamningtjänsten Netflix mer än fördubblar sin vinst under andra kvartalet 2014. Rapporten visar en vinst på 71 miljoner dollar vilket motsvarar 485 miljoner kronor. Under samma period 2013 landade vinsten på 29,5 miljoner dollar. Aktien är upp 1,1 procent i efterhandeln, skriver Dagens Industri.

Video provocerar Nordkorea
En ironisk video har har fått Nordkoreas regim och ledaren Kim Jong Un att gå i taket. I videon syns den nordkoreanske diktatorn dansa vilket enligt officiella talesmän förstör Kims värdighet och auktoritet. Nordkorea har försökt få Kina, där filmen ska ha lagts ut, att ta bort satirvideon, vilket visat sig vara svårt, skriver Huffington Post.

Fansen lurade att Miley Cirus var död
Artisten Miley Cyrus är en av flera stjärnor som den dödförklarats på nätet. Nu sprids ett inlägg på Facebook där det går att läsa att Miley Cyrus har dött av en överdos. Det hela ska vara ett påhitt för att få folk att klicka på onlineundersökningar, skriver MTV Australia.

Facebook lanserar ny funktion
En ny funktion är uppe till Facebook på webben samt för iOS och Android. Tjänsten är en sparfunktion som gör att man kan skjuta upp läsningen av innehåll som dyker upp i nyhetsflödet till senare. Genom att klicka på "save"-knappen sparas inläggen användaren vill läsa senare under en speciell flik, det rapporterar Techcrunch.

Pirate Bay har dubblat trafiken
Den uppmärksammade fildelningssajten The Pirate Bay har dubblat sin trafik sedan 2011, trots blockeringar från internetoperatörer. Siffrorna meddelar The Pirate Bay själva som delat med sig av siffrorna till sajten Torrent Freak. Merparten av trafiken kommer från USA.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev