Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Mattsson finputsar på sajten

Publicerad: 15 februari 2011, 11:40

Den uppmärksamme läsaren konstaterar att Expressen.se ser annorlunda ut idag. Förändringarna ska bland annat framhäva krönikörerna och sökfunktionen på sajten.


Ämnen i artikeln:

Expressen.seThomas Mattsson

Expressen.ses omgjorda sidhuvud.

– Jag tror inte att alla besökare ser förändringarna direkt, och det är helt i linje med hur vi också arbetar med att utveckla papperseditionen: små, små förbättringar hela tiden, säger Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen.

Det är sannerligen inga gigantiska förändringar som nu har genomförts. Men noterbart är det nya sidhuvudet där tidningens krönikörer framhävs till skillnad mot tidigare. Enligt Thomas Mattsson handlar det om att besökarantalet växer och därmed också behovet av förändring.

– Det var inte så himla länge sedan som Expressen.se låg kring 1,5 miljoner unika besök per vecka och nu har vi etablerat oss som en 2,5-miljonerssajt, så det är rimligt att regelbundet se över redigering och annonsplaceringar. Det kommer vi att fortsätta göra – i alla våra kanaler, säger han.

Något som också är nytt är samarbetet med DN.se. I högerspalten finns sedan igår en ruta med de senaste nyheterna från Bonnier-kollegans sajt.

– Vi har länkar mellan Expressen.se och DN.se och vi är, som tidigare, öppna för fler samarbeten med relevanta sajter och aktörer om det tillför något till vår publik, säger Thomas Mattsson.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Expressen.seThomas Mattsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.