Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Meta: United Screens gör dokumentär om Youtubestjärnor

Publicerad: 4 juni 2014, 08:43

Stina Honkamaa Bergfors

Foto: vd, United Screens

I "Du jag och Youtube" intervjuas Youtube-fenomen som Gustav Träff och Vanja Wikström. United Screens har själva producerat dokumentären tillsammans med Katla Studios och har premiär på i kväll på SVT1.


Ämnen i artikeln:

United ScreensYoutube

I kväll släpps Europas första dokumentär om YouTube-stjärnor. Här möter tittarna fyra svenska Youtube-fenomen som berättar vad som driver dem, vad de uppnår och hur de skapar räckvidd.

Den 30 minuter långa dokumentären är en samproduktion av United Screens och Katla Studios och publiceras på den officiella YouTube-kanalen YouTubeDocumentaries.

Medverkar gör personerna bakom fyra av Sveriges största YouTube-kanaler - Jonas "Sp4zie" Ring, Regular Ordinary Swedish Meal Time, Gustav Träff och Vanja Wikström.

Dokumentären följer deras vardag och visar hur personerna bakom de framgångsrika kanalerna väljer att hantera kändisskapet och hur det är att ha hundratusentals personer som följer deras liv genom YouTube.

Dokumentären är den första för YouTube-kanalen YouTubeDocumentaries, där en serie dokumentärer om YouTube-stjärnor kommer att visas under året. Partner till produktionen är Samsung Electronics Nordic AB. Den sänds också på SVT1.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

United ScreensYoutube

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.