Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Metros bloggchef gör comeback på Aftonbladet

Publicerad: 1 december 2008, 07:50

För lite drygt ett år sedan slutade Karolina Lassbo som ansvarig för Metrobloggen. Då sa hon till Resume.se. – Jag kommer aldrig blogga offentligt igen. Men i helgen blev abstinensen för stor.


Carolina Lassbo. Foto: Resumé.

Karolina Lassbo startade sin nya blogg på Aftonbladet. Hon förklarar där varför hon gör comeback:
"Nu har det gått över ett år och jag saknade bloggandet redan efter fyra månader. Det där att kunna utnyttja sin grundlagsskyddade yttrandefrihet till att skriva vad som helst. Utan en blogg kände jag mig bara som en halv människa, det var någonting i mitt liv och leverne som saknades, och den livsstil som bloggandet faktiskt utgör är något som jag trivs med och för det mesta tycker är skoj ", skriver hon.

Karolina Lassbo drev tidigare den populära bloggen Glamourbloggen. Där hamnade hon i blåsväder när hon skrev om den kontroversiella konstnären Markus Andersson. Hans konst har bland annat av Ingela Lind på DN beskrivits som högerextrem.

Lassbos svar på kritiken bidrog knappast till att lägga band på känslorna.
”Att överanalysera begreppet nationalsocialism, dela in det i olika kategorier samt exemplifiera, visste jag skulle bli som att kasta in en brandfackla i en gaskammare”.

Under hösten har Karolina Lassbo skrivit för Newsmill. Hon har också tidigare varit krönikör i Veckorevyn.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.