Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Miljöpartiets blinkning till Moderaterna

Publicerad: 20 november 2012, 15:43

Miljöpartiets nya hemsida lanserades i dag

Foto: Skärmdump från mp.se

I dag lanserar Miljöpartiet sin omstöpta hemsida "nya MP.se". Med den grafiska profilen och budskapet använder partiet använder ett snarlikt manér som Moderaterna lanserade i samband med att Fredrik Reinfeldt tillträdde som partiledare 2003.


Ämnen i artikeln:

MiljöpartietModeraterna

Miljöpartiets nystart för hemsidan "nya MP.se" är en del av en digital strategi där partiet vill vända sig till de mindre engagerande och nyfikna snarare än de mest insatta väljarna.

Med webbplatsen vill partiet öppna ett fönster för den lokala politiken och lämna mindre utrymme för intern information. I samband med omgörningen använder partiet vinjetten "nya" över MP.se.

Vinjetten har en snarlik grafisk profil som den "nya"-vinjett som Moderaterna lanserade i samband med att Fredrik Reinfeldt tog över som partiledare efter Bo Lundgren 2003. Ett manér som fanns med när partiet tillsammans med allianskollegorna övertog regeringsmakten 2006.

Miljöpartiets webbredaktör och projektledare Johan Schiff förnekar att det skulle handla om en medveten blinkning till Moderaterna.
– Nja, det skulle jag inte säga. Jag kan förstå att folk kan se likheterna, men det är inte meningen att göra samma sak som Moderaterna. Det är bara ett sätt att visa att vi gör en ny sajt, säger Johan Schiff till Resumé.

Min spontana reaktion var att det här är ett sätt att skicka en passning till Moderaterna. Hur fel ute är jag?
– Det kan ha funnits i bakhuvudet, men det är ingenting som vi medvetet eftersträvat.

Så det handlar inte om det "nya Miljöpartiet"?
– Det är nya mp.se, inte ett nytt parti. Det handlar om att bli mer lokalpolitisk direkt. Oavsett vad besökarna letar efter på sajten så får de alltid en lokal vinkel. Vi har märkt att väljare fäster stor betydelse vid den lokala politiken. De lokala frågorna engagerar.

Förutom ett ökat lokalt engagemang så kommer Miljöpartiet att leta efter de viktigaste frågeställningarna bland väljarna på sociala medier och forum för att sedan lyfta dem på hemsidan.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

MiljöpartietModeraterna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.