Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Missnöje med Aegis bakom avhoppen

Publicerad: 12 mars 2010, 11:56

Avhopparna från Farfar lämnar öppet för att starta en ny byrå tillsammans. – Det vore ju synd och skam om det här vore slutet. Världen behöver vår passion, säger Mårten Forslund.


Ämnen i artikeln:

Farfar

Mårten Forslund. Foto: Resumé

Enligt Mårten Forslund är Matias Palm-Jensens uppsägning inte den direkta orsaken till att han och hans åtta kollegor valt att lämna byrån tillsammans.

Istället låter han förstå att det är ett långvarigt missnöje med ägaren Aegis som ligger bakom avhoppet:
– Jag lämnar för att jag tycker ägarna varit för passiva och inte kunnat hantera vår ambition på ett vettigt sätt. Sen är ju vi inte kända för att kompromissa, vare sig vad gäller våra idéer eller våra visioner. Det är ju därför vi är så fruktansvärt bra. I början av veckan nådde vi vägs ände, och då var beslutet lätt, säger Mårten Forslund.

Vad hände i början av veckan som utlöste det beslutet?
– Efter flera år av ingenting och långa förhandlingar med ägarna tröttnade vi på pratet. Energin hade tagit slut, säger Mårten Forslund.

Däremot öppnar han för att gruppen kan starta en byrå tillsammans:
– Vi vet inte vad vi ska göra. Men vi är en grupp som trivs sjukt bra tillsammans, så det vore ju synd och skam om det här vore slutet. Världen behöver vår passion och några som vågar vara en nagel i ögat, säger han till Resumé.

Enligt Dagens Media ska Matias Palm-Jensen sitta i karantän i sex månader innan han kan ta ett nytt jobb i branschen.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Farfar

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.