Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Mittmedias #kandulova på export till Norge

Publicerad: 7 augusti 2015, 07:50

Carl-Johan Bergman är chefredaktör på DT och projektansvarig för #kandulova

Mittmedias digitala valtjänst #kandulova lanseras nu i Norge av Bergens Tidende.


Ämnen i artikeln:

MittmediaDalarnas TidningarCarl-Johan Bergman

Tjänsten skapades inför valet 2014 i samarbete med databasjournalistnätverket Journalism++ och blev samma år nominerad till både Stora Journalistpriset och på WAN-IFRA. I #kandulova fick väljarna ställa en fråga – som alltid började med Kan du lova att..” till politikerna som sedan gav sina svar. Drygt 100 000 unika besökare gick in på plattformen.

Den norska tidningen Bergens Tidende och Journalism++ har sedan i våras arbetat med projektet som nu lanseras som Kandulove.

– När Bergens Tidende hörde av sig om att vilja utveckla konceptet, sade vi ja väldigt snabbt. #kandulova är en digital tjänst som påverkar demokratin på ett väldigt konkret sätt, och som dessutom är ett utmärkt journalistiskt verktyg när det kommer till exempelvis ansvarsutkrävning i nästa valrörelse, säger Carl-Johan Bergman, projektledare för #kandulova och chefredaktör för Dalarnas Tidningar.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.