Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Modebilderna som får Indien att rasa

Publicerad: 6 augusti 2014, 12:57

Ett av de foton som Raj Shetyes nu tagit bort

Foto: Skärmdump från BBC

Raj Shetyes bilder för tankarna till gruppvåldtäkten på en buss i Indien som ledde till en ung kvinnas död. Bilderna skapar ilska på sociala medier, men själv hävdar den indiske modefotografen att hans syfte inte var att rekonstruera händelsen.


Bilderna visar en kvinnlig modell som kämpar för att komma loss för en grupp män i en buss. Många kopplar samman bilderna med en händelse som skakade Indien 2012. Då mördades en 23-årig kvinna och slängdes av en buss i Dehli efter en gruppvåldtäkt.

Raj Shetye bildserie "The Wrong Turn" publicerades i förra veckan och möttes snabbt av starka reaktioner världen över. Själv hävdar modefotografen att hans bilder inte är baserade på gruppvåldtäkten, utan snarare är en "spegelbild av situationen för kvinnor i Indien". Det skriver BBC.

En av de som reagerade starkast var den indiske musikproducenten Vishal Dadlani.

"Har ni sett modebilderna som visar gruppvåldtäkten i Dehli. Vidrigt!. Jag hoppas att alla inblandade dör i skam! Era okänsliga svin. Jag hoppas du får fängelse", skrev han på Twitter.

Bilderna har nu tagits bort från online-plattformen Behance hemsida efter de starka protesterna på Twitter och Facebook.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.