Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

MovieZine blir multifunktionell

Publicerad: 9 juni 2014, 15:45

Nya MovieZine

Efter åtta månaders utveckling relanseras MovieZine – Sveriges största sajt om film och serier. Resultatet är en portal som ska bli mer användarvänlig.


MovieZine grundades 2003 och når en halv miljon unika besökare varje månad. Innehållet på sajten består främst avrecensioner, nyheter och tips. Nya MovieZine innehåller flera nya funktioner och lägger större betydelse i interaktionen med och mellan användarna.

– Utbud och efterfrågan av film och serier på nätet är rekordstort. Färska siffror från Mediavision visar att 825 000 svenska hushåll betalar för streamingtjänster. Samtidigt är marknaden väldigt fragmenterad med en mängd olika leverantörer med spritt innehåll. Målet med nya MovieZine är att inspirera och vägleda våra besökare kring vad de ska titta på och var de kan titta på det, säger Philip Gylche, styrelseordförande för MovieZine i ett pressmeddelande.

Nya MovieZine är en interaktiv underhållningsportal uppbyggd på tre ben  – redaktionellt, socialt och personligt – som ska göra det enklare för användarna att upptäcka filmer, serier och Youtube-klipp. Sajten länkar också vidare till streamingtjänster, biografer och e-handlare där innehållet finns.
MovieZine har utvecklat många nya funktioner. Bland möjligheten att skapa egna listor och en personlig kalender. Sajten har även utvecklat sociala och tekniska funktioner som gör det lättare att upptäcka nytt innehåll.

– MovieZine kommer att fortsätta leverera användarvänliga recensioner och nyheter, men med den nya sajtens funktioner är det möjligt att lyfta fram innehåll som verkligen är relevant för varje läsare. Framförallt är möjligheten att skapa egna listor länge efterfrågade, säger Alexander Dunerfors, chefredaktör på MovieZine i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.