Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

MP:s migrationskampanj kapad av rasister

Publicerad: 26 november 2012, 07:42

En skärmdump från sajten.

Miljöpartiets kampanj för en bättre migration ska öppna fler dörrar i samhället. Men i stället har den kapats av rasister som lagt upp bilder på bland annat självmordsbombaren i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Miljöpartiet

Under hösten startade Miljöpartiet kampanjen "Öppna fler dörrar."  Kampanjens syfte är att skapa ett samhälle där alla är välkomna, oavsett  var personen kommer ifrån.

Men kampanjen har i stället använts till att lägga upp bilder på  självmordsbombaren i Stockholm, på de två tonårspojkar som dömts  för grov misshandel av 61-åring i Kortedala och på  17-åringen som misstänks för att ha mördat sin syster i Landskrona.

– Det här måste vi naturligtvis ta bort omedelbart, säger partiets pressekreterare Sven Elander till Expressen.se.

I kampanjen får besökare på Miljöpartiets hemsida lägga upp egna bilder  med egna budskap. Redan när kampanjen började i oktober hade partiet  problem med att olämpliga bilder lades upp, och man började med att  kontrollera alla bilder.

– Vi har haft mycket rasister som lagt upp saker, men vi har plockat bort allt eftersom, säger han.

Trots det låg det under söndagen uppe liknande bilder igen.

– Just i det här fallet måste bilderna ha sluppit igenom. Bilderna har  av misstag tagit sig igenom modereringen. Men de tas bort i detta nu.  Och några sådana bilder kommer inte att finnas där längre, säger Sven  Elander.

Nu kan bilderna som lagts upp vara brottsliga och det är Miljöpartiet i  så fall som kan fällas för förtal, eftersom hemsidan har en ansvarig  utgivare och dessutom är förmodererad.

– Då kan man inte gömma sig bakom en dåre, då är man en lika stor dåre  själv. Det är ett skitnödigt argument, inget att ta på allvar.  Miljöpartiet ansvarar i det här fallet för alla bilder som läggs upp,  säger tryckfrihetsexperten Nils Funcke till Expressen.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Miljöpartiet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.