Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

MQ satsar socialt

Publicerad: 22 augusti 2013, 10:25

Guldknappengalan blir startskottet för ett mer integrerat sätt att arbeta med sociala medier.


Ämnen i artikeln:

Ibeyostudio

Med fokus på att hålla samman olika kommunikationsplattformar byggs MQs karaktäristiska kampanjmiljö upp under Guldknappsgalangalan. Där kan gästerna få stylingtips, och fotograferas i kampanjmiljö.

Väljer man att publicera sin bild på Instagram är man automatiskt med och tävlar om ett presentkort på 10 000 kronor hos MQ, något man hoppas ska vara starten på en mer aktiv och nära relation med sina följare.

Aktiveringen är en del av en större satsning på digitala och sociala medier.. I satsningen som görs av Ibeyostudio, ingår ett större helhetsgrepp kring sociala medier, något som ska få MQs budskap på olika plattformar att bli mer sammanhållna och uppmuntra följare till mer interaktion.

Dessutom arbetar man aktivt med att utveckla MQ.se och webshopen, där ökad användarvänlighet och mobilanpassat gränssnitt är fokus.

– Vi kan se att intresset för MQ i digitala kanaler ökar för varje dag. Mer än 50% av trafiken till vår webshop kommer numera från mobila enheter, och vi har en stark följarbas i sociala medier. Nu hoppas vi kunna utveckla dessa typer av plattformar, säger Magnus Johansson, marknadschef på MQ.

Det här är MQs första år som huvudsponsor till det prestigefyllda modepriset Guldknappen. Under lördagens läsargala används MQs kampanjmiljö som fotostudio, där man som gäst har möjlighet att bli stylad och fotograferad under kampanjparollen Workwear. Genom en tekniklösning skickas gästernas bilder direkt till deras telefoner.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Ibeyostudio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.