Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Myndighet utsatt för förtalskampanj på Twitter

Publicerad: 4 juni 2014, 14:11

Häxan som det falska Twitter-kontot använde sig av

En twittrare skrev hånfulla kommentarer i Svenska ESF-rådets namn. Enligt den statliga mynigheten, som förvaltar EU:s socialfond i Sverige handlar det om en förtalskampanj där myndighetens logotyps bytts ut mot en häxa. Twitter har stängt av kontot.


Ämnen i artikeln:

Twitter

EFS-rådet förvaltar EU:s socialfond i Sverige. Myndigheten har de senaste veckorna blivit utsatt för en förtalskampanj.

En Twitteranvändare skrev hånfulla och kritiska kommentarer om EU och frekvensen av inlägg intensifierades i samband med EU-valet 25 maj.   Det falska Twitter-kontot för Svenska ESF-rådet skrev bland annat följande inlägg innan det stängdes ner:

"Vi har visst glömt att diarieföra beslutsmotiveringen i alla våra beslut i 10 års tid. Godag yxskaft till Riksrevisionen"

"Arbetsmarknad för alla utom de där jävla slöa arbetslösa som bara gnäller och inte kan klä på sig tycker vi på Göteborgskontoret".

Kommunikationschef på ESF-rådet Lena Ivö tog kontakt med Twitters pressavdelning när förtalskampanjen uppdagades:

– Användaren kallade sig för Svenska ESF-rådet men hade en häxa istället för vår logotype, säger hon till Nyhetsbyrån Siren.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.