Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Nätdejta Trafikverket

Publicerad: 22 april 2010, 11:54

Först kom nätdejting.
Nu kommer karriärdejting.
Idag lanserades det sociala nätverket Careerbook.se live, en tjänst som lämnar fritt fram för svenska studenter, nyexaminerade och företag att börja karriärdejta varandra.


Ett 80-tal svenska företag och myndigheter är medlemmar från start på tjänsten, och tusentals studenter och unga akademiker har redan förhandsregistrerat sig.
– Allt fler hittar rätt partner med nätdejting, på samma sätt kommer man hitta rätt jobb med karriärdejting. Jobbet är en livsstil och det är därför viktigt att man kan identifiera sig med företaget, säger Svante Randlert, vd på Empolyer Branding-företaget Academic Communication som står bakom Careerbook.se.

Idag lanseras tjänsten, där man på profilsidan fyller i sina erfarenheter, egenskaper, intressen och utbildning och får direkt via en sökmotor se vilka av de medverkande företagen som man passar bäst för.

Han eller hon kan därefter bli vän med, få nyheter om och chatta med de företag man är intresserad av och ser som potentiella arbetsgivare.

På Careerbook.se kan ett företag lägga upp nyheter om till exempel kommande evenemang och presentera allt ifrån antalet anställda, förmåner och arbetstid till hur ofta man bjuder på fredagsöl eller håller kick-off. Bland anslutna företag finns bland annat SEB, TeliaSonera, ABB, Riksbanken och Trafikverket.

Tjänsten, som är en omfattande satsning, föreliggs av en kampanj med start på måndag.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.