Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Näthandlaren Oii satsar i Ryssland

Publicerad: 24 juni 2013, 08:12

Inom två år vill det göteborgsbaserade näthandelsföretaget Oiidesign.se vara marknadsledare i Ryssland inom barnmode online


– Marknaden för design i premiumsegmentet är mycket större i Ryssland än i Sverige och därför finns det enormt stor potential för en expansion, säger Pierre Chamat, VD på Oiidesign.se. I Ryssland kan vi utöka verksamheten så enormt mycket mer än vad som är möjligt i Sverige. Där är utbudet av märkeskläder för barn online begränsat och eftersom e-handeln är underutvecklad så är konkurrensläget tacksamt.

I Ryssland använder 85 procent av konsumenterna sökmotorer för att hitta information inför ett köp. Eftersom söktjänster prioriterar lokala företags sökresultat framför internationella är det svårt för utländska aktörer att så sig in på marknaden. För att få trafik till Oiidesign.ru har företaget utvecklat en teknisk plattform som gör att sajten uppfattas som lokal av sökmotorerna. Oii hoppas att en sådan strategi tar e-handeln till en ny nivå och revolutionerar upplevelsen för besökaren, samtidigt som det rationaliserar arbetet inom företaget.

Oiidesign.ru lanseras på den ryska marknaden 1 augusti 2013

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.