Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Netflix rullar ut alternativ Oscarsgala med North Kingdom

Publicerad: 1 mars 2013, 13:48

Efter Oscarsgalan släpper Netflix en ny sajt där användarna kan rösta fram sina favoriter bland tv-serier. En omröstning i udda kategorier som "Bästa bakisfilm" eller "Bästa PMS Drama. Sajten är utvecklad av den svenska digitala byrån North Kingdom.


Ämnen i artikeln:

North KingdomNetflix

Netflix slog ner på svenska tv-marknaden med buller och bång i höstas. I samband med att tjänsten lanserades i Europa började man samarbeta med North Kingdom. Det första resultatet i samarbetet är sajten "The Flixies".

Sajten lanserades kort efter Oscarsgalan i söndags och ska stärka engagemanget för Netflix bland användarna. Lanseringen tajmas med att Oscarsgalan följs av flera andra branschfester för tv. På "The Flixies" röstar besökarna fram sina alternativa galavinnare.  

– Det har kommit väldigt mycket tjänster under hösten. Det är en ny marknad där det är svårt att differentiera sig vilket gör det väldigt viktigt att jobba med varumärket, säger Christian Nord.

Bland genrerna på "The Flixies" återfinns bland annat "Best Hangover Cure", "Best Bromance", "Best Guilty Pleasure", och "Best TV Marathon" en kategori där tv-serier som House of Cards, Breaking Bad och Mad Men ingår i Netflix utbud.

– Med "Flixies" har vi valt att fokusera på användarnas beteende. Att Netflix faktiskt är en tjänst där du kan ta del närsom helst och varsomhelst. Vi knöt idén till styrkan i produkten att den är användarvänlig för alla plattformar, säger Sonja Lakner planner och strateg på North Kingdom och fortsätter:

– Jag tror att det här är ett bättre sätt att skapa engagemang och förtroende för Netflix bland deras användare än traditionell marknadsföring. Eftersom det här är det första vi gör för Netflix är det väldigt spännande att se hur interaktiviteten kan hjälpa till att projektet.

Omröstningen stänger den 10 mars.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

North KingdomNetflix

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.