Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Newsmill samarbetar med DN.se

Publicerad: 4 december 2008, 15:54

Debattsajten Newsmill inleder ett trafiksamarbete med DN.se.
Tidningtens sajt får publicera debattartiklarna – i utbyte mot länkar.


– Vi har pratat med alla de större sajterna om ett samarbete. DN.se var väldigt intresserade av vårt innehåll. Vi kompletterar DN bättre med vårt mer personliga tilltal än vad vi gör med kvällstidningarna, säger vd PM Nilsson.

DN.se använder Newsmill material antingen med bara rubrik och ingress, som sedan länkas vidare eller med texten som helhet om de länkar rikligt till Newsmill. Samarbetet har pågått en tid och de har dragit en hel del trafik.

– Det drar mycket, men det är inte vår största trafikkälla, säger PM Nilsson.

Newsmill kommer den närmaste tiden också att lansera en widget. Den använder sig av debattsajtens speciella sätt att kommentera. Med hjälp av fyra färgfält visar läsaren vilka känslor han eller hon får av debatten. Den här funktionen ska sedan alla sajter som vill kunna koppla till sina artiklar.
– Till exempel skulle DN kunna använda den för att visa hur deras läsare känner inför Ipred-lagen. De kan också visa hur övriga Sverige ställer sig till frågan.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.