Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag27.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Webb

Newsweek skrotar sajten

Publicerad: 15 November 2010, 07:37

Newsweek.com läggs ned efter sammanslagnigen med sajten Daily Beast. I stället tar Daily Beast hand om den digitala publiceringen trots att sajten är mindre än Newsweek.com.


Ämnen i artikeln:

Newsweek

I fredags stod det klart att det krisande nyhetsmagasinet Newsweek går ihop med två år gamla nyhetssajten  Daily Beast .

Mediedomptören Tina Brown, som lett Daily Beat sedan starten för två år sedan, blir ny chefredaktör för det nya mediebolaget. Sidney Harman köpte Newsweek av Washington Post för 1 dollar i september. Tidningen förlorar både pengar och redaktionell kompetens och ställer förhoppning till att Brown kan vända trenden. Harman blir styrelseordförande i det nya bolaget medan Daily Beast vd Stephen Colvin blir vd medan Newsweeks relativt nye vd Tom Ascheim lämnar organisationen.

I och med sammanslagningen blir det rationaliseringar. Bland annat läggs Newsweek sajt ned. The Beast är överlevaren, säger Stephen Colvin till Mediaweek .

– Därför att Daily Beast är en trovärdig och framgångsrik sajt för nyheter och opinionsbildning. Och har en stor vitalitet och tydlig röst.

Daily Beast har 1,5 miljoner unika besökare per månad medan 77-åriga Newsweek.com har 3,8 miljoner besökare.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Newsweek

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.