Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Norska Modette störst efter tre dagar

Publicerad: 28 mars 2011, 14:38

Modesajten Modette.no lanserades för tre dagar sedan. Nu är den störst i Norge. – Vi hade räknat med många besökare, men verkligen inte 107 000 på tre dagar. Det finns en hunger efter mode på nätet i Norge, säger Ehsan Fadakar, sajtchef, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

ModetteEhsan Fadakar

Skärmdump från Modette.no.

Förra veckan hade svenska Modette, som är en del av Nyheter 24, 177 000 unika besökare. Sedan lanseringen i torsdags har systersidan i Norge haft 107 000 besökare, utan någon egentligen marknadsföring.

– Vi hade räknat med många besökare men verkligen inte 107 000 unika. Eftersom vi har jobbat med lanseringen ganska länge har vi hunnit knyta stora bloggnamn till sajten, och de har i sin tur länkat till sidan. Dessutom läser många modeintresserade norrmän svenska Modette och har kunnat hålla sig uppdaterad om satsningen där, säger Ehsan Fadakar, Modettes sajtchef, till Resume.se.

Redaktionschef för norska Modette är Kaja Braendengen. Till sin hjälp har hon tre redaktörer och elva modebloggare.

– Det finns en väldig hunger efter modesidor på nätet i Norge. De sidor som finns har väldigt dålig aktivitet. Elle, till exempel, satsar allt på sin papperstidning. Därför har vi blivit så stora på kort tid, säger Ehsan Fadakar.

Och fortsätter:

– Nu planerar vi att lansera Modette i fler länder, vi har ett väl fungerande koncept och har verkligen lyft Modette sedan Nyheter 24 köpte den av Egmont för två år sedan.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

ModetteEhsan Fadakar

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.