lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Nu är Facebook större i mobilen

Publicerad: 1 februari 2013, 12:19

Mark Zuckerberg

Foto: Pressbild

Facebooks rapport för fjärde kvartalet 2012 visar ett skifte. Nu är det fler som loggar in på Facebook via mobilen än via datorn. Men Mark Zuckerberg kommer inte att släppa någon Facebook-telefon under den närmaste tiden.


Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Facebook får allt fler användare i mobilen. Rapporten för det fjärde kvartalet i fjol visar att det sociala nätverket för första gången har fler unika användare i mobilen än på webbportalen, det skriver tidningen Mobil.

Kvartalsrapporten avslöjas även att 23 procent av Facebooks reklamintäkter under perioden kommer från mobilanvändning. En ökning med 14 procent jämfört med föregående kvartal.

Nu använder omkring 65 procent av annonsörerna på Facebook reklam i sidans News Feed som visas båda i datorn och mobilen, en ökning på 50 procent under ett kvartal.

Under presskonferensen i samband med rapporten sa grundaren Mark Zuckerberg att Facebook är ett mobilt företag. Han dementerade samtidigt rykterna om att företaget kommer lansera en egen smartphone.

– Vi kommer inte att bygga en telefon eftersom det inte är rätt strategi för oss att utveckla ett integrerat system där, om vi säger att vi skulle sälja 10 miljoner enheter, det är en procent av användare som bryr sig om det, sa Zuckerberg.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev