Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Nu är ”Gangnam Style” störst på YouTube

Publicerad: 26 november 2012, 06:17

En stillbild från videon.

Den osannolika succén för den tidigare okände sydkoreanske artisten PSY fortsätter då videon till hans hitlåt "Gangnam Style" har blivit den mest sedda videon någonsin på YouTube.


Ämnen i artikeln:

Gangnam StyleYoutubePSY

Resumé har tidigare skrivit om den anmärkningsvärda succé som den sydkoreanske artisten PSY har fått på på bara några månader.

Med låten "Gangnam Style" och framför allt dess video där PSY visar upp  en högst annorlunda ny dans kallad "hästdansen", har gjort honom till en  världskändis som toppar världens alla listor.

Guiness World Record har tidigare rapporterat att videon har hamnat i  deras böcker som den mest gillade videon på Youtube någonsin. Med över  5, 5 miljoner gillningar i skrivande stund slår den tidigare  rekordinnehavaren LMFAO:s "Party Rock Anthem" med hästlängder.

Nu slår videon ytterligare ett YouTube-rekord. Videon gått om den förre  ettan Justin Bieber och låten "Baby" för att bli det mest sedda  videoklippet i sajtens historia. Den osannolika internethajpen har fått  över 823 miljoner klick och passerar därmed Bieber med 19 miljoner.

Att en tidigare okänd sydkoreansk artist har blivit så stor i hela  världen beror dels på den massiva virala spridning videon har fått. Men  också framträdanden i amerikanska tv-shower som Saturday Night Live och  The Ellen DeGeneres Show (där PSY lärde Britney Spears hästdansen) lär  ha hjälpt.

YouTubes topplista genom tiderna:

1. PSY - Gangnam style 823 miljoner

2. Justin Bieber - Baby 804 miljoner

3. Jennifer Lopez - On the floor 624 miljoner

4. Eminem - Love the way you lie 517 miljoner

5. LMFAO - Party rock anthem 503 miljoner

6. Shakira - Waka waka 501 miljoner

7. Charlie bit my finger again 497 miljoner

8. Lady Gaga - Bad romance 497 miljoner

9. Michel Teló - Ai se eu te pego 461 miljoner

10. Eminem - Not afraid 375 miljoner

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Gangnam StyleYoutubePSY

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.