Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Ny videotjänst lanseras för företag utanför medievärlden

Publicerad: 29 november 2012, 14:01

Thomas Madsen-Mygdal.

Danska 23 Video lanseras i Sverige. En videotjänst för företag och organisationer så att de kan skapa egna video-webbplatser, vilket tidigare ofta har varit förbehållet de stora mediehusen.


Med 23 Video är det möjligt att skapa en egen anpassad video-webbplats  på enbart ett par dagar till en bråkdel av kostnaden jämfört med de  sedvanliga alternativen på marknaden, enligt 23 Video själva.

23 Video lanserades i Danmark 2010 och används idag av 300  video-webbplatser i 16 länder. 23 Video är en av produkterna från  företaget 23, som grundades av de danska entreprenörerna Thomas  Madsen-Mygdal och Steffen Tiedemann Christensen år 2005.

Varför går ni in på den svenska marknaden?
– Vi vill stärka svenska företag och organisationer att förnya hur de  kommunicerar, att skifta från textkommunikation till videokommunikation.  Att skifta från att köpa media till att producera media själva. Vi har  de senaste åren fått många önskemål från svenskar om att vi ska komma  hit, säger Thomas Madsen-Mygdal, styrelseordförande och en av grundarna  av 23, till Resumé.

Redan innan lanseringen i Sverige används 23 Video av flera svenska  företag och organisationer såsom Skanska, Lärarförbundet, Stockholms  Stad, Metro och BR Leksaker.

Vad är era mål på den svenska marknaden?
– Vårt mål är att flytta perspektivet från att bara de stora  medieföretagen ska kunna göra videosajter till att alla organisationer  har den möjligheten. Vi vill öka antalet organisationer som använder  videosajter. På andra marknader har vi nått över 80 procents  marknadsandel genom att expandera antalet av organisationer som använder  videosajter.

Vad skiljer egentligen er produkt från alla andra på en konkurrensutsatt marknad?
– Vi gör det lätt att bygga hela videosajter, inte bara att ladda upp en video eller två. Kombinationen av stark videoteknologi och sajtbyggande i en och samma produkt. Vi gör det lika proffsigt som SVT Play, men till bråkdelen av kostnaden, säger Thomas Madsen-Mygdal.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.