Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Nyheter 24 på jakt efter mer pengar i höst

Publicerad: 15 augusti 2008, 08:18

De 12 miljoner Nyheter 24 drog in i sin första emission kommer bara att räcka en bit in på nästa år. Redan i höst, ska tabliodsajten som ännu inte haft premiär, jaga nya finansiärer.


Douglas Roos.

Douglas Roos och Patrik Sandbergs nättabloid, Nyheter 24, närmar sig nu en lansering. Och det börjar bli dags att dra in pengar för de två entreprenörerna.
– Vi är båda vana vid att jobba i företag där det kommer in mer pengar än vad som försvinner ut, så det är klart att det är lite stressande att vi inte har några intäkter, men allt går enligt plan, säger Douglas Roos.

Idag lever sajten på de 12 miljoner kronor som riskkapitalbolaget Rite Ventures har satsat. Men de kommer inte att räcka så länge till.
– Vi klarar oss en bit in på 2009 och då har vi räknat väldigt försiktigt. Vi håller i varenda krona, säger Roos.

Men redan i höst kommer Nyheter 24 börja söka nytt kapital. I affärsplanen finns nämligen en internationell expansion inskriven.
– Det är tanken. Vi ska inte expandera som idioter utan i lagom takt. Egentligen är inte Sverige det bästa landet att börja i. Det finns betydligt mer underutvecklade marknader att erövra.

Är ni inte oroliga för alla varningssignaler om lågkonjunktur och finanskriser?
– Nej, snarare kan lågkonjunkturen gynna oss. Snart kommer flera sajter att få problem, vilket öppnar upp för samarbeten med oss.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.