Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Nytt bud på Tradedoubler

Publicerad: 20 maj 2015, 08:42

San Francisco-baserade Gravity4 vill köpa Tradedoubler. I dag dubblade de sitt bud på det svenska internetbolaget och aktien handelsstoppades.


Ämnen i artikeln:

Tradedoubler

Tradedoubler grundades år 1999 av Felix Hagnö och Martin Lorentzon och noterades på Stockholmsbörsens O-lista 2005. Bolaget sysslar med onlinemarknadsföring och omsatte 452 (504) miljoner kronor i fjol. Största ägare är sedan i mars franska Reworld Media med 19,1 procent av aktierna.

Nu vill det amerikanska företaget Gravity4 köpa loss Tradedoubler. De har tidigare lagt ett bud som ratades av ägarna, men på onsdagsförmiddagen återkom de med ett dubblerat bud på 13,40 kronor per aktie. Det värderar Tradedoubler till 565 miljoner kronor.

Bolaget hann rusa 53 procent på börsen innan aktien handelsstoppades tidigare i dag. Det nya budet ska enligt medieuppgifter vara ett sätt att tvinga bolagets ägare till förhandling, skriver SvD.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Tradedoubler

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.