Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Omni siktar på vinst nästa år

Publicerad: 13 november 2013, 13:32

Omnis Ian Vännman, Josefin Kvarnström och Markus Gustafsson tillsammans med SIMEs Ola Ahlvarsson

Trots att nyhetsappen lanserades för en knapp vecka sedan, gick Omnis försäljningschef i dag under SIME ut med att man tror sig kunna gå med vinst redan nästa år.


Ämnen i artikeln:

SimeSchibstedOmniJan Helin

En vecka efter att Schibsteds nyhetsapp Omni fick sin skarpa lansering tog Josefin Kvarnström, försäljningschef, Markus Gustafsson, grundare och chefredaktör och Ian Vännman, grundare, plats på scen på SIME för att berätta om konceptet och framtiden.  

På frågan om hur Omni ser ut om ett år, svarade Josefin Kvarnström:  

– Vi hoppas att vi kommer att gå med vinst på månadsbasis i slutet av 2014 och vara Sveriges näst största nyhetstjänst i mobilen under året därpå.

Näst största förklarade hon med att hon inte vill skrämma upp Schibsted-kollegan Aftonbladet.  

Ian Vännman berättade att initiativet till Omni kom från Aftonbladets chefredaktör Jan Helin, som imponerats av amerikanska Huffington Posts framgångar. Han ville att Ian Vännman och Markus Gustafsson skulle undersöka om det gick att göra en Huffington Post i Sverige.

Gustafsson och Vännman började undersöka vanorna hos nyhetsintresserade människor och landade i en app som samlade nyheter från en mängd olika källor. Men de kom också fram till att det behövdes ett redaktörsskap för att göra appen riktigt attraktiv.  

– Vi har erfarna redaktörer som hittar, värderar och väljer ut nyheter dygnet runt, berättade Markus Gustafsson

Och en vecka efter lanseringen är Omni den mest nedladdade nyhetsappen i Apples appstore och har fått ett varmt mottagande i sociala medier.  

På frågan om appen inte stjäl trafik och därmed pengar från Schibsteds nyhetssajter, blev svaret:

– Det är bättre att vi är disruptiva mot oss själva än att någon annan är det, sa Ian Vännman

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

SimeSchibstedOmniJan Helin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.