Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Oprah pushar för Windows 8

Publicerad: 26 oktober 2012, 12:38

Oprah Winfreys tv-kanal OWN släpper sin första app i anslutning till Windows 8:s lansering och ger därmed en push för det omtvistade operativsystemet.


Ämnen i artikeln:

MicrosoftOprah Winfrey

Oprah Winfreys tv-kanal OWN, som startade i januari 2011, har kämpat ekonomiskt sedan det startade och Microsoft har fått se sin aktie rasa med 20 procent den senaste månaden.

Nu försöker de två hjälpa varandra när OWN väljer att lansera sin första app någonsin på Windows 8 som en del av en  ny digital strategi som ska hjälpa tv-kanalen att nå ut bättre.

– Vi försöker att kommunicera med människor var de än är och på alla de  sätt de vill bli kommunicerade på, säger Noel Kehoe, digital chef på OWN  till AdAge.

Appen, som görs tillgänglig på apparater med Windows 8, inklusive  Microsofts nya surfplatta, låter användarna gå bakom kulisserna på OWN:s  program, läsa innehåll från O The Oprah Magazine samt ta del av tips  från experter.

Microsoft lanserade Windows 8 över hela världen i går, men det har kritiserats hårt då det är en drastisk förändring från de Windows-versioner som de flesta är vana vid och pekas mest ut som ett försök att täppa igen hålet som Apple skapade när de uppfann sin pekdator Ipad.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

MicrosoftOprah Winfrey

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.