Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Perfect Fools låter Bondskurk springa ditt namn

Publicerad: 15 januari 2008, 09:19

I dagarna lanseras en ny sajt från Perfect Fools. Man har engagerat parkourstjärnan Sébastien Foucan i projektet för skotillverkaren K-Swiss. – För dem som är inne i den här sporten är det det största, att få se honom springa vad du skriver, säger projektledaren Fredrik Heghammar.


Låter det konstigt? När Fredrik Heghammar på Perfect Fools säger att någon ”springer det du skriver” handlar det snarare om att någon hoppar över de bokstäver du väljer.

I det här fallet är det Sébastien Foucan som är en av frontfigurerna inom parkour-rörelsen och den som grundade free running, en variant av parkour. Parkour och free running bygger på att man använder fasta objekt i stadsmiljön som underlag för en kombination mellan löpning och akrobatik, och Sébastien Foucan sågs utöva sporten i sin roll som Bondskurken Mollaka i Casino Royale.

Just free running har K-Swiss tagit avstamp i när de gjort en ny sko med namnet Ariake, och det är den skon som marknadsförs med nya webbkampanjen.

– Vi gjorde det här tillsammans med Mark Chalmers och James Goode (som lämnade webbyrån Strawberry Frog i Amsterdam i våras). Idén var att marknadsföra skon genom att låta honom springa över det du skriver, säger Fredrik Heghammar.

”Express yourself” är uppmaningen till besökarna på sajten. Man kan skriva vad som helst, därefter ser man Foucan hoppa över gigantiska bokstäver – allt är filmat av Acne Film i en studio i Nacka.

– Vi trodde inte att det skulle vara möjligt när vi började skriva ner idéerna, men det fungerar. Och det finns ingen censur av det du skriver. Du kan skriva vad du vill och se hur han hoppar över bokstäverna, säger Fredrik Heghammar.

Se sajten: K-Swiss

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.