Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Perfect Fools nya uppdrag en katastrofsajt

Publicerad: 2 december 2008, 09:52

Ett nytt interaktivt deltagardrama av en svensk digital byrå. BBC har anlitat Perfect Fools för att göra spelet till Survivors.


Perfect Fools har skapat online-spelet till dramat Survivors som BBC just börjat sända i Storbritannien.

Temat är: “the end is just the beginning”.

Spelidén bygger på att låta tittarna själva bli deltagare genom personliga profiler kopplade till karaktärerna som deltar i dramat.

Nya Survivors är ytterligare ett exempel på ett format som är ett så kallat deltagardrama. Handlingen utspelar sig på flera plattformar samtidigt och bjuder in tittarna att delta och till och med påverka utfallet.

SVT:s Sanningen om Marika, som fick en Emmy i våras, är just ett sådant exempel. Scenariot för den brittiska versionen av Survivior är att ett virus slagit ut stora delar av världen.

Sajten följer handlingen i avsnitten men bidrar med flera interaktiva dimensioner till storyn.

– Det är fascinerande att följa hur publiken väljer att identifiera sig med huvudrollsinnehavarna. De strör också tankeväckande kommentarer om dem i realtid, säger Patrick Gardner, en av Perfect Fools grundare.

Du hittar spelet här

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.