Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Pontus Schultz köper affärssajt

Publicerad: 10 juni 2010, 16:29

Pontus Schultz utökar Bonnier Tidskrifters B2B med CSR-sajten Csripraktiken.se. Köpet innebär att ett nytt affärsområde för miljö och CSR bildas hos B2B där Veckans Affärer och Privata Affärer sedan tidigare ingår. Sajtens grundare Per Grankvist blir chef för det nya affärsområdet.


Ämnen i artikeln:

B2BPontus Schultz

Pontus Schultz. Foto: Andreas Elgstrand.

Pontus Schultz har lett förhandlingarna med affärssajten Csripraktiken.se, och nu är köpet klart.

Affären innebär att B2B får ett nytt affärsområde för CSR och miljö. Chef blir Per Grankvist, grundare och chefredaktör för Csripraktiken.se.

Blir du rik?

– Nej, det blir jag inte, jag har inte gått och köpt en Lexus, säger Per Grankvist, som inte vill avslöja vilka summor det handlar om.

Csripraktiken.se, som har en handfull medarbetare, riktar sig till de som arbetar med CSR och miljöfrågor i Sverige. Per Grankvist kommer i praktiken att fortsätta jobba som vanligt med sajten, men kommer att tita extra mycket på utveckling av sajten i fler kanaler, som exempelvis korspublicering med Veckans Affärer och Privata Affärer samt poddradio.

– CSR och miljö är två centrala områden för svenska företag redan idag och ännu mer så i framtiden. CSR i praktiken.se är en nischtidning som fått stor betydelse. Med rekryteringen av Per och CSR i praktiken.se kompletterar och förstärker vi våra existerande satsningar inom området. Det blir basen för ett eget affärsområde som vi har stora förhoppningar på, säger Pontus Schultz i en kommentar.

FAKTA/CSR

Från Wikipedia:

CSR, Corporate Social Responsibility, på svenska företagens samhällsansvar eller företagens medborgaransvar, kallas idén om att företag ska ta ansvar för hur de påverkar samhället, både ur ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv.

Enligt flera undersökningar förväntar sig allt fler kunder och anställda att företag ska ta större ansvar i samhället än att bara generera vinst. Detta samhällsansvar kallas ofta för CSR även på svenska men begreppet företagens samhällsansvar används i allt högre grad. Även begreppet hållbarhet används allt flitigare som ett resultat av en uppfattning om att det ekonomiska perspektivet krävs för att CSR ska bli ett långsiktigt initiativ.

Ett företags samhällsansvar kan delas upp i tre delar; etiskt ansvarstagande, miljömässigt ansvarstagande och socialt ansvarstagande.

Källa: Wikipedia.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

B2BPontus Schultz

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.