Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Praktikplatsen är värd 100 000 kronor

Publicerad: 15 maj 2009, 06:44

I den amerikanska tidningsdödens kölvatten följer massarbetslöshet bland skribenter. Det utnyttjar superbloggen Huffington Post som nu auktionerar ut en praktikplats i sommar på bloggen.


Ämnen i artikeln:

Huffington Post

Arianna Huffington auktionerar ut en praktikplats-

”Ge din karriär som boggare en rivstart med en praktikplats på Huffington Post i New York eller Washington”, står det på auktionsplatsen.
Budgivningen går ut den 28 maj men redan är högsta budet 13 000 dollar (drygt 100 000 kronor).

Huffington Post är en av USAs mest kända bloggar och drivs av medieprofilen Arianna Huffington. Betoningen på innehålet är liberal politik och många av Arianna Huffingtons vänner inom politiken och underhållningsindustrin bidrar till innehållet.

Huvuddelen av materialet är länkar till nyhetssidor och bloggare som skriver gratis.

Trots det värderades Huffington Post till 110 miljoner dollar så sent som i november.

I januari ifrågasatte Adage värdet av Huffington Post och tipsade Arianna Huffingtons att hon i stället för att låta folk jobba gratis åt hennes kunde hon begära betalt av skribenterna för att de får bidra till hennes omtalade jetsetliv.

Och nu har det alltså hänt. Men det ska påpekas att Arianna Huffingtons inte gör det för egen vinning. Inte direkt i vilket fall. Pengarna som aktionen inbringar går till Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights.
Donated by: Arianna Huffington, står det på auktionsplatsen.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Huffington Post

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.