Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Pratar gratis för en halv miljon

Publicerad: 4 februari 2009, 15:26

Idag talar it-gurun Chris Anderson på Media Evolution i Malmö. Temat för talet är ”Business by charging nothing”. Men Chris Anderson tar själv 500 000 kronor i gage.


Chris Anderson tar 500 000 kronor för att tala i en timme. Foto: Pressbild

Idag på eftermiddagen samlas medie- och interneteliten i Malmö på seminariet Media Evolution. Bland talarna finns bland annat Svenska Dagbladets Martin Jönsson, Expressens förra chefredaktör Otto Sjöberg och Anders Mildner från Sydsvenskan.

Men det verkliga dragplåstret är Chris Anderson, chefredaktör på Wired och författare till boken ”The long tail”. Nu är han ute och marknadsför sin nya bok ”Free” som handlar om hur tjänster och produkter kommer att tillhandahållas gratis i framtiden.

Men Chris Anderson själv är långt ifrån gratis att anlita. Media Evolution betalar honom hela 500 000 kronor plus resekostnaden för dagens föredrag.
– Ja. Det stämmer, säger Elin Haraldsson presschef på dagens event.

Hur har ni fått ihop pengarna till gaget?
– Det mesta kommer från våra sponsorer som betalar mellan 100 000 och 200 000. Resten kommer från biljettintäkter.

Sydsvenskan är med som organisatör av eventet. Har de fått en intervju i paketet?
– De kommer att göra en intervju, men det har inget med att de är arrangörer att göra. De kom med en tidig förfrågan. Även Dagens Industri ska göra en intervju.

Hur är intresset?
– Det är runt 600 personer här så det är fullt. Det har kommit folk från hela landet och en del från Danmark och Norge också.

Fotonot: Malmö Stad, Region Skåne och Sparbanksstiftelserna är sponsorer.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.