Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Public Service gör miljardklipp på webb-tv

Publicerad: 6 februari 2009, 06:50

SVT ligger i startgroparna för att lägga ut sina kanaler på webben. Det innebär att alla landets datorer skulle betraktas som tv-mottagare och därmed kommer svenska företag att tillsammans betala närmare en miljard kronor om året.


Ämnen i artikeln:

SVTRadiotjänst

Det kan bli dyrt för de svenska företagen när SVT lägger ut sina kanaler på webben.

Det är Computer Sweden som i dagens tidning rapporterar om hur den snabba teknikutvecklingen inom tv-området kan komma att påverka företagens avgifter till Radiotjänst.

SVT:s distributionschef Jan-Olof Gurinder berättar att företaget betraktar webben på samma sätt som vidareutsändningar i kabelnäten.

När SVT kör ut sina kanaler i full skala kommer de svenska företagen att få betala betydligt mer i tv-licens. Det finns uppskattningsvis 5 miljoner datorer på svenska företag. Reglerna säger att en licensavgift ska tas ut för var tioende mottagare på ett företag. Det skulle alltså innebära 500 000 nya licensbetalare för Radiotjänst, enligt Computer Sweden.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

SVTRadiotjänst

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.