Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Public service mest populärt bland bloggare

Publicerad: 7 november 2012, 10:31

Enligt en undersökning som Twingly har gjort får public service överlägset störst uppmärksamhet bland svenska bloggare.


Ämnen i artikeln:

SVT

81 procent av alla tv-länkar från bloggar går till Sveriges Television  och 99 procent av alla blogglänkar till radiokanaler går till Sveriges  Radio.     

Detta enligt en undersökning som Twingly har gjort. Den visar att public  service får överlägset störst uppmärksamhet bland svenska bloggare.

– Public service har naturligtvis en särskild skyldighet att vara öppna  och uppmuntra till diskussion av programmen även i bloggar. Det  långsiktiga arbetet med sociala medier som både SVT och Sveriges Radio  har gjort ger uppenbart resultat, säger Anton Johansson, marknadschef på  Twingly i en kommentar.

SVT toppar listan när det gäller länkar till webbsidan och playkanalen.  Nummer två är TV4.se och på tredje plats kommer UR.se.

Populäraste  programmet att länka till mellan 1 juli 2012 och 30 september 2012 bland  playkanalerna var OS-sändningarna live på SVTplay.se. Näst mest länkat  under perioden var den amerikanska dokumentären "Bully", som handlar om  mobbning. På tredje plats kommer SVT:s webbsatsning på Youtube-succén  William Spetz med "Williams lista".

När det gäller radio är public  service dominerande även där. Sverigesradio.se står för hela 99 procent  av länkarna under juni till september i år. Totalt har bloggare länkat  9329 gånger till Sveriges Radio. Nummer två på listan, RixFM har endast  fått 58 blogglänkar under samma period.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.