Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Raseri mot bröstbluff

Publicerad: 17 augusti 2010, 14:20

Här är bröstbluffen som väcker raseri. Skönhetssajten Lookbeauty.se hävdar att den bröstförstorande kräm som man säljer fått toppbetyg av Expressen och Testfakta. – Det är ren bluff. Vi har aldrig och kommer aldrig att testa några liknande produkter, säger Håkan Lövström, ansvarig utgivare för Testfakta.se.


Så här ser det ut på Lookbeauty.se.

På Lookbeaty.se står det att den bröstförstorande krämen Prettiean som sajten säljer fått toppbetyget fem getingar av Expressen med motiveringen ”Den bästa metoden vi provat”, och att Testfakta givit omdömet ”Fungerar verkligen!”.

Personer har hört av sig till Testfakta med frågor. Nu konstaterar Håkan Lövström, ansvarig utgivare för Testfakta.se:

– Det är ren bluff. Vi har aldrig och kommer aldrig att testa några likande produkter, säger han i en kommentar på Testfakta.se.

Han ser det som renommésnyltning med falskt uppsåt.

– Vi ska nu försöka få kontakt med dem som står bakom sajten så att Testfaktas varumärke försvinner från sajten, annars driver vi ärendet vidare till marknadsdomstol, säger Håkan Lövström.

På Lookbeaty.se finns inga kontaktuppgifter till bolaget bakom sajten. Det finns bara ett e-postformulär. Enligt Testfakta går IP-numret att spåra till en server i Ukraina – sajten ligger på ett danskt webbhotell.

– Sajten har för övrigt många så många brister att jag verkligen hoppas att ingen beställt en kräm från den som står bakom, säger Håkan Lövström.

Även Expressens chefredaktör Thomas Mattsson är upprörd över tilltaget och säger:

– Det verkar för övrigt helt oseriöst.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.