onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Reklambråk mellan Eniro och Hitta.se

Publicerad: 8 november 2007, 12:04

Eniro har lämnat in en stämningsansökan till Marknadsdomstolen mot konkurrenten Hitta.se. Eniro vill att domstolen ska förbjuda Hitta.se att använda vissa fraser i sin marknadsföring där de bland annat säger att de har den största katalogen på nätet.


LF

Linda Fagerlind


I stämningsansökan, som kom in till Marknadsdomstolen igår onsdag, skriver Eniro att Hitta.se i sin marknadsföring vilseleder företag med sina beskrivningar om vilken räckvidd deras företagsannonser har. Eniro klagar också på att Hitta.se säger att de har Sveriges största katalog på nätet samt publicerar uppgifter om sajtens storlek utan att ange vilken tidsperiod uppgifterna avser.

De fraser som Eniro vill att Marknadsdomstolen ska förbjuda är: ”Hur vill du att 2,2 miljoner svenskar skall hitta.se ditt företag” samt ”Sveriges största katalog på nätet”.

Enligt stämningsansökan skrev Eniro i slutet av maj ett brev till Hitta.se där de påpekade att de ansåg att formuleringarna var överdrivna. Hitta.se svarade dock i början av juni att företaget är den största katalogen på nätet och att marknadsföringen därför inte är vilseledande.

Eniro.se lanserades i maj 2003. Hitta.se registrerades hos Bolagsverket i juni 2004.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev