Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Relevant Traffic går mot strömmen

Publicerad: 5 juni 2009, 08:34

De flesta trender pekar ner på den svenska mediemarknaden just nu. Men det finns undantag. Relevant Traffic har lyckats öka omsättningen med 21 procent under årets första kvartal.


Christian Sundgren.

Nu är det inte helt oväntat att Relevant Traffic, som är specialiserade på sökannonsering, klarar sig bättre än traditionella medieföretag. Sökannonseringen fortsätter att växa enligt IRM. Men när mediet ökar med tre procent ökar Relevant Traffic-koncernen med 21 procent.
– Det är klart att vi är nöjda med utvecklingen i dagar som dessa. Men det är ganska tydligt att annonsörer flyttar pengar just nu. Sök- och internet tar andelar eftersom det är mätbart, säger Christian Sundgren ansvarig för Relevant Traffic i Sverige.

Men även Christian Sundgren känner av de bistrare tiderna.
– Även om utvecklingen spelar oss i händerna är annonsörerna betydligt mer avvaktande.

Relevant Traffic som etablerades redan 1995 har fler än 30 anställda på sina kontor i Frankrike, Spanien och Sverige. Bolaget ägs till 98% av Kinnevik.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.