måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Så blir Facebooks breaking-news app Notify

Publicerad: 15 oktober 2015, 09:44

The Awl har publicerat de här bilderna.

Facebook lanserar en nyhetsapp med namnet Notify som ska ta upp kampen med Twitter och Snapchat. Enligt ryktet kommer den redan i slutet av oktober.

Ämnen i artikeln:

AppMediaFacebookNyheter

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Det är The Awl som idag avslöjar arbetet bakom appen. Facebook har redan idag ”Paper” som levererar nyheter i det sociala nätverket. Men det sociala nätverket har under en längre tid arbetat på en breaking news-app som ska få namnet Notify.

Istället för att snubbla över en artikel i Facebookflödet ska allt komma i realtid. Användarna ges möjlighet att prenumerera på nyhetskällor och få notiser skickade till sig i samma stund som källorna väljer att skicka pushnotiser. Initiativet ska bygga på Facebooks växande verksamhet inom onlinenyheter som även innefattar Instant Articles.

The Verge analyserar Notifys chans:
”Det är knappast något medieföretag idag som har upprätthållit en välbyggd smartphone-app som en majoritet av läsarna faktiskt använder, åtminstone inte i närheten av Facebooks kapacitet. Det ger Facebook möjligheten att lägga till nyhetspushar till de otaliga andra skäl mobilen plingar till oss varje dag. Och även om en nyhetsapps läsarkrets är hög så är läsarna mer benägna att ga Facebooks pushar påslagna. Det innebär att äve New York Times och Buzzfeed med sina starka appar kan komma att förlita sig på Facebooks Notify”.

Notify uppges bli en konkurrent till Twitter och deras nya funktion Moments och även Snapchats Discover.

Enligt The Awl kan Notify lanseras redan i slutet av oktober. Facebook har valt att inte kommentera uppgifterna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev