Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Så hittar du guldkornen på Twitter

Publicerad: 18 maj 2009, 06:41

Svårt att hänga med vad ledande kändisar, politiker och designers skriver om Twitter?
Lugn, en av de snabbast växande webbtjänsterna är Twitter-aggregators.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Vad som än händer står det ofta först på Twitter. Och på Twiter är inläggen vanligtvis mer personliga än i andra medier. Enda problemet är att det tar tid att följa Twitterflödet och följer man för många får det konsekvenser. Tweetsen kan bli som ett vattenfall på skärmen.

Det blir allt svårare att vara uppdatera och hänga med. Men nu dyker det upp allt fler lösningar på den moderna tidens medieproblem. Amerikanska Sawhorse Media sorterar de viktigaste twittrarna och systematiserar dem i ämnesområden.

Muck Rack finns inläggen från journalister, som Washington Post medieskribent Howard Kurtz och Wired.coms Evan Hansen, på de ledande amerikanska medierna. Giant Red Carpet samlar kändisar som Paris Hilton, Yoko Ono och Oprah Winfrey på en och samma sida. På Venture Maven är det riskkapitalisterna som samlas och senaste samlingsplatsen från Sawhorse Media är Ink Pill där designers twittrar.

Sawhorse Medias vd Gregory Galant i säger till Digital Journal att ambitionen är att komma med en ny aggregator varannan vecka.

Det finns även andra samlingsplatser. På 100 TWT kan man följa de hundra på Twitter som har flest ”followers” och i Danmark finns Folketwinget där alla tweets till danska politiker i Folketinget samlas. I Sverige finns en liknande tjänst på Twixdagen.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.