Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Så kan du spionera på reklambyråer

Publicerad: 10 oktober 2012, 07:10

En skärmdump från Worldcam.

Den nya tjänsten Worldcam, skapad av de svenska kretörerna Oskar Sundberg och Per Stenius, gör det enkelt för besökaren att söka bland platser i hela världen och visa Instagrams bilder därifrån.


Worldcam ger besökarna ett enkelt och smidigt sätt att söka bland  platser i hela världen, och visar sedan Instagrams bilder därifrån.  Tekniskt sätt så använder den ett par olika tjänsters API:er; Geonames  för geografiska namn, Foursquare för faktiska platser och Instagram för  själva bilderna.

Bakom tjänsten står de digitala kreatörerna Oskar Sundberg, med ett  förflutet på bland andra R/GA i Stockholm och Blast Radius i Amsterdam,  samt Per Stenius på McCann Stockholm.

– Vad vi märkte direkt när vi byggde en första testversion var ju att  den inte bara var ett roligt sätt att spana runt på, utan nu när  Instagram har blivit så stort så finns det så mycket bilder så man kan  nästan i realtid titta runt överallt, säger Oskar Sundberg.

– Det verkar inte heller som att alla fattar att deras Instagrambilder  är publika, så ibland tror jag vissa på byråer tar bilder lite för lätt i  mötesrummen till exempel. Vi har fått se massor med skoj, men en hel  del lite konstigt också.

Med Worldcam kan man kolla in vad som händer överallt där folk har geotaggat och laddat upp Instagrambilder.

Man kan till exempel spionera på vad svenska reklambyråer, som till  exempel DDB Stockholm, Åkestam Holst och Forsman & Bodenfors, gör  just nu.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.