Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Så ska Google stoppa fyllemejlen

Publicerad: 9 oktober 2008, 10:03

Har du också skickat ett mejl du ångrat efter en blöt kväll på krogen?
Nu vill en anställd på Google få dig att slippa de värsta misstagen.


Det är Guardian som rapporterar om verktyget som kallas Mail Goggles. Användaren kan själv aktivera verktyget under sena kvällar och helger. När Googles är aktiverat måste du svara på ett antal matematiska gåtor innan du kan skicka i väg mejlet.

Googleutvecklaren har själv erfarenheter från mejl han ångrar. I sin blogg berättar han bland annat om hur han mejlat ex-flickvänner och bönat om att de ska bli tillsammans igen.

Även i mediebranschen kan ett sånt här filter komma till pass. För fem år sedan skickade Aftonbladet medarbetaren Peter Wennman ett argt mejl riktat mot Per Gunne, som då också arbetade på tidningen. Mejlet skickades till alla anställda på tidningen: I brevet kallades Gunne för Quisling och en lus i Aftonbladets kofta.

Peter Wennmann skrev sedan ett nytt mejl där han uppmanade alla att ta mejl som skickas sent på natten med en stor nypa salt.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.