Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Så skapades den fejkade viralsuccén

Publicerad: 11 november 2013, 12:29

Det omtalade klippet har "avslöjats".

Tumba Ping Pong show, som har skrivit avtal med United Screens, är ett Youtube-fenomen. Det populäraste klippet har över 2,7 miljoner starter. Att det är fejkat inser nog många, men nu kan du se exakt hur det gjordes.


Ämnen i artikeln:

Youtube

Det är Youtube personligheten "Captain Disillusion" som har gett sig i färd med att dissekera klippet som har blivit en klicksuccé världen över.

I Tumba Ping Pong Shows uppskattade filmsnutt skjuter en man iväg knivar med hjälp av ett pingisrack. Dessa tas emot av en tjej med hjälp av två pingisrack, där knivarna också fastnar. I slutsekvensen klyvs också en ananas genom att en kniv skjuts rakt igenom den.

Men, som många säkert har insett, har klippet skapats genom trickfilmning och en stor dos av digital bearbetning.

I filmen (som ni kan se nedan) visar Captain Disillusion i detalj hur Tumba Ping Pong show har gått till väga för att försöka lura tittarna.  

– I världen av viralmarknadsföring kan ett otroligt stunt ta dig långt.  Att göra en bra fejk kan ta dig ännu längre. Och att göra en medioker fejk med de rätta distraktionerna tar dig hela vägen till toppen, konstaterar han.

Här nedan följer originalklippet och sedan videon som visar hur det har skapats:

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Youtube

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.