Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

Schulman mest klickad på Aftonbladet.se

Publicerad: 19 augusti 2009, 08:37

Michael Jacksons död, Zlatan och Alex Schulmans pappablogg. Det är tre av de viktigaste förklaringarna till att Aftonbladet.se ökade trafiken kraftigt i sommar.


Ämnen i artikeln:

Alex SchulmanAftonbladetJan Helin

Alex Schulmans pappablogg har blivit en succé.

Aftonbladet.se har sedan starten varit ohotad som Sveriges största nyhetssajt. Men under 2008 slutade sajten att växa. På tidningen trodde man då att man nått taket, skriver chefredaktör Jan Helin i sin blogg.

Men i våras tog det fart igen. Och i juli låg snittrafiken på 3 882 673 unika webbläsare i veckan – en ökning med 20 procent jämfört med 2008.

Förklaringarna ligger i nyheter som Michael Jacksons död, flygolyckan med flight 447 som störtade i Atlanten och Zlatans övergång till Barcelona.

Både Aftonbladet och Expressen/TV4 har storsatsat på nya vädersajter i sommar. Jan Helin skriver att Aftonbladet gick vinnande ur den kampen.

Sedan har Alex Schulmans pappablogg blivit en supersuccé. Under dagar när det inte var några stora nyheter var bloggen den mest klickade på Aftonbladet.se.

Med ökningen i ryggen har Jan Helin satt ett nytt mål för sajten – fyra miljoner unika webbläsare i veckan.

I morgon ska papperstidningens läsartal redovisas.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.