Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Webb

SD-man backar om Aftonbladets chefredaktör

Publicerad: 13 augusti 2013, 10:53

Klicka för större bild

Efter en skämtkonversation lagts upp på sajten pastebin, twittrade SD-mannen Christian Westling ut att Aftonbladets chefredaktör Jan Helin kunde stått bakom hackerattacken mot sajten avpixlat.


Ämnen i artikeln:

Twitter

"Jag tror inte att @JanHelin har beställt en hackning av @avpixlat, men den här chattloggen gör mig nyfiken. http://pastebin.com/NR7g2n2s  #svpol"

Så twittrade SD-mannen Christian Westling i går kväll och länkade till en chatkonversation upplagt på sajten pastebin. Den visar en konversation mellan en person som kallar sig Jan Helin och en rysk hacker som kallar sig Daljen. "Jan Helin" beställer en attack på sajten avpixlat och säger bland annat att han fått godkännande av sin vd.

När Christian Westling fick mothugg från folk på twitter svarstwittrade han:

"@mrhenko123 @JanHelin @Avpixlat Jag blev nyfiken. Dessutom är Aftonbladet skrupelfria så att de skulle ha moraliska betänkligheter tror..."

och

"@interasistmen Om du är ärlig nu; är sannolikheten lika stor? Vad skulle göra det så otroligt? Jan Helins moral? Resursbrist?"

När Westling till sist får förklarat för sig att pastebin är en sajt främst använd för kodexempel, där vem som helst kan publicera vad som helst, backar han med orden:

"Man är inte sämre än att man kan erkänna när man gjort fel. Tror dock fortfara. AB är skrupelfria i sitt hat mot invandringskritiker."

Christian Westling lämnade sina uppdrag för SD efter att den famösa filmen om "järnrörsskandalen" offentliggjordes av Expressen i november 2012.  Han har dock anmält sitt intresse för att ställa upp för SD i EU-valet nästa år.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.